Keuken korting

Keuken korting? Een van de meest onoverzichtelijke dingen uit keukenland voor een leek. En dat is ook volkomen logisch. Sommige winkels smijten met fikse kortingen terwijl anderen direct een lage prijs bieden.

Om alvast een beeld te krijgen van prijzen, kortingen en percentages bij keukens, kunt u deze gratis keukenbrochures thuis ontvangen. Of bekijk de goedkoopste keukens van dit moment.

Fictieve keukenkorting

Korting op keukens is soms eigenlijk fictief. U kunt echte korting en fictieve korting krijgen. Bij fictieve korting wordt de keukenprijs kunstmatig hoog gehouden en gaat er van dat bedrag vervolgens “korting” af.

Zo kunnen de immense percentages, zoals 60% korting en hoger gerealiseerd worden. In dit geval heeft u dus eigenlijk weinig tot geen korting gehad op uw nieuwe keuken. U denkt dat u dan een goede koop doet. Dit valt echter in werkelijkheid vaak tegen en is het een sigaar uit eigen doos.

Korting op keukens is helaas echt een fictief iets, waarbij uiteindelijk de consument vaak denkt een grote deal te hebben na het onderhandelen van een keuken, maar waarnaar de adviseur zich daadwerkelijk in zijn handen wrijft.

Denk hierbij aan kortingen van wel 40 of 60 procent. Tegenwoordig gaat dit niet meer zo, maar vroeger kwam dit regelmatig  voor. Hedendaags moeten de keukenzaken veel moeite doen om een klant binnen te kunnen halen vanwege de moordende concurrentie.

Keuken korting

Anders dan bij de grote prijsstunters doen de mindere prijsstunters het anders. De minder grote prijsstunters zullen sneller geneigd zijn met echte korting te werken. Op keukens zit immers een marge.

Deze keukenzaken zullen ook minder bezig zijn met u korting verkopen, maar meer u te voorzien van goed keukenadvies en een mooi keukenontwerp.

Wat is echte keukenkorting en wat is realistisch? Meestal werkt keukenland met percentage kortingen. Een percentage van 25% is netjes en reƫel bij deze winkels.

Meer lezen over kortingen en onderhandelen bij keukens? Lees over het onderhandelspel in de keukenbranche. Ook kunt u op deze website andere handige tips vinden over keukens.

Gratis keukenbrochures thuis ontvangen. U hebt ze al binnen een paar dagen thuis. Of Bekijk de goedkoopste keukenzaak van het moment, bij de meest voordeligste keukenzaak van Nederland.